Kule orzechowo-serowe

Przepis przywieziony z Radawy, gdzie spędziłam 2 tygodnie na diecie warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej.

1 szklanka orzechów włoskich
250g twarogu
1 szklanka bułki tartej
3 jajka
cebula
natka pietruszki
pieprz
sól

Orzechy i ser zmielić w maszynce do mięsa.
Cebulę pokrojona w kostkę zeszklić na oleju.

Wymieszać ser, orzechy, cebulę, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy. Wyrobić dokładnie i formować niewielkie pulpety (ręce zmoczyć, wtedy masa nie będzie się kleić). Ułożone w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem i zapiekać 40 min.

Podawać z dowolnym sosem. Ja zrobiłam pieczarkowy i podałam z kaszą jaglaną, danie – palce lizać!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.